Kozarev: Ostanite svoj na svome

 Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev boravi danas u opštinama Kosovska Vitina, Gnjilane i Kosovska Kamenica, u Kosovskom Pomoravlju, gde obilazi srpske institucije i razgovara sa socijalno ugroženim građanima.

Nakon što je posetio u selu Vrbovac familiju  Stanislava Moskića, koja se bavi živinarstvom i povrtarstvom, Kozarev se u u Grnčaru susreo sa Srđanom Brankovićem, koji se pored pčelarstva bavi i izradom ramova i košnica, kao i drugim vrednim ljudima tog dela Kosovskog Pomoravlja. Kozarev je Srbima poručio da ostanu na svojim imanjima,  a da će Kancelarija za KiM nastaviti da pomaže građanima u cilju podizanja kvaliteta života.

 “Ostanite svoj na svome. Pandemija koronavirusa je na kratko prekinula naše redovne posete građanima na Kosovu i Metohiji i to se sada nastavlja, kao i naša pomoć našim ljudima koji tu žive”, rekao je Kozarev.  Kako je ranije najavljno, Kozarev će u popodnevnim časovima u Partešu posetiti Predškolsku ustanovu „Dečja Radost-Koretište“, a zatim socijalno ugrožen porodice Zorana Savića i Nebojše Stojanovića.  

Nakon toga, zamenik direktora za KiM će posetu opštini Gnjilane završiti obilaskom porodilišta i bolnice u Pasjanu, koja radi u okviru Zdravstvenog centra Gnjilane, gde će razgovarati sa direktorom bolnice dr Zoranom Perićem. 

U večernjim časovima, u Velikom Ropotovu Kozarev će posetiti socijalno ugrožene porodice Bobana Nikolića i Srđana Dejanovića, a zatim i devetočlanu porodicu uspešnog poljoprivrednika Dragana Nedeljkovića.

Izvor: TV PULS

Comments

Pročitaj još