• Početna>
  • Vesti>

Na Kosovu za 13 dana u junu registrovano 354 obolela od Covid 19

Na Kosovu je za 13 dana u junu registrovano 354 pozitivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a u poslednja dva dana registrovano je čak 111 pozitivnih na kovid-19, prenosi Koha.

U prvoj polovini juna registrovano je više pozitivnih slučajeva nego tokom celog maja, kada je broj zaraženih bio 277, iako je jun mesec u kome su ublažene mere preduzete protiv pandemije.

Koha podseća da je u toku maja bilo dana kada broj zaraženih nije bio dvocifren, a 24. maja nije zabeležen nijedan novi slučaj zaraze.

Na Kosovu je od 1. juna počela treća faza ublažavanja mera protiv pandemije, ali je zabeležen i porast pozitivnih slučajeva, pa su zdravstvene institucije najavile mogućnost povratka mera izolacije.

Nacionalni institut za javno zdravlje preporučio  je zatvaranje svih institucija u kojima postoje zaposleni koji su zaraženi koronavirusom.

Na Kosovu je 30. maja bilo ukupno 199 aktivnih slučajeva koronavirusa, dok je u nedelju, 14. juna evidentirano 477.

Prvi slučajevi koronavirusa na Kosovu registrovani su 13. marta. Mart je završen sa 112 pozitivnih slučajeva, dok je najgori za Kosovo bio april, kada je bilo 694 pozitivna slučajeva. Podaci govore da je 12. aprila bio dan sa najviše pozitivnih slučajeva, ukupno 79.

Do sada je na Kosovu registrovano ukupno 1.437 pozitivnih slučajeva, izlečeno je 928 pacijenata, a 32 su preminula.

Najteže pogođene opštine su Vučitrn sa 196 slučajeva, slede Priština sa 168 i Prizren sa 155.

Izvor Koha,Kosovo Online

Comments

Pročitaj još