• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Pretnje Marka Jakšića Vučiću, nastavak Đilasove prljave kampanje

Srpska lista osudila je danas izjavu lidera Pokreta Srba sa KiM – Otadžbina Marka Jakšića, u kojoj su kako se navodi u saopštenju iznete pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Pretnja koju je kvazi patriota Marko PDV Jakšić, bivši gospodar života i smrti Srba na Kosovu i Metohiji, danas javno uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nastavak je prljave kampanje Đilasa i njegovih pajtaša, u skladu sa kriminalnim karakterom njihove “politike”. To je i nastavak politike pretnji Đilasa i samozvanog pokreta Srba sa KiM Otadžbina po bezbednost predsednika Republike. Podsetićemo da je i njihov član i poslanik Slaviša Ristić, na Vidovdan 2018. godine poručio Vučiću da će “završiti kao Đinđić”.

Reakcija tužilaštva na ove nedvosmislene pretnje Jakšića (citiramo: “Vreme je da se povučeš. Što pre uradiš, biće lično za tebe i bezbolnije i bezbednije”) je najmanje što svaki pošteni građanin Srbije očekuje.

Vajni pregovarač Marko Jakšić se pored pretnji usudio da deli savete državniku kakav je Aleksandar Vučić, iako je svestan da je plod pregovora kada je Jakšić pregovarao u periodu 2006-2008. godine, na koje je očigledno ponosan, plan Martija Ahtisarija, koji je otvorio prostor kosmetskim Albancima da jednostrano proglase nezavisnost Kosova i Metohije 17. februara 2008. godine. Na to su tadašnji i sadašnji Jakšićevi mentori Tadić, Jeremić, Đilas i on sam reagovali sa dva saopštenja i više opljačkanih prodavnica u centru Beograda, 300 kilometara od zastrašenog i zbunjenog srpskog naroda koji je ostao na Kosovu i Metohiji. A kasnije i dodatno pomogli samoproglašenom Kosovu u Međunarodnom sudu pravde, dopuštanjem da se Tači januara 2008. prvi put pojavi i obrati na sednici Saveta bezbednosti UN, prebacivanjem pregovora iz UN u EU, dovođenjem Euleksa, uvođenjem granice između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, potpisivanjem po Srbiju brojnih štetnih sporazuma sa Prištinom i vezivanjem i ruku i nogu Srbiji u sadašnjim pregovorima…

Jakšić, Ristić i ostale produžene Đilasove ruke na KiM su taj period potom iskoristili za enormno bogaćenje raznim malverzacijama, po čemu je i Marko PDV Jakšić i dobio taj nadimak. Tako da je jasno, ako je neko stručan da priča o nameštenim tenderima, za to je dotični doktor i najveći ekspert. Ili, kako bi on rekao – majstor.

Očigledno da je za ovakve samozvane intelektualce vreme stalo, i potrebno je da Jakšića, njegovog šefa Đilasa i ostale neko obavesti da, ma koliko oni to želeli i trudili se, pitanje Kosova i Metohije nije zatvoreno, da Srbija nije na kolenima kakvu su je svojom pogubnom politikom ostavili 2012. godine, te da srpski narod na Kosovu i Metohiji dobro zna ko je najzaslužniji za 18 povlačenja priznanja, ko se lavovski bori za svako srpsko dete, crkvu i kuću na ovim prostorima.

Zato Aleksandar Vučić ima i imaće plebiscitarnu podršku Srba sa KiM u borbi da na KiM vrati sve što su oni predali, podršku u borbi za zaštitu interesa srpskog naroda u celini, ali i države Srbije. To će kosmetski Srbi, po ko zna koji put, i pokazati u nedelju 21. juna. Kao što će tog dana Jakšiću, Đilasu i ostalim štetočinama glasno ponoviti da im je mesto u parku sa šahom i dominama, a ne u politici. A od tužilaštva i pravosudnih organa očekujemo da zbog ovih pretnji po bezbednost predsednika procene da li im je mesto ipak u nekoj instituciji kazneno-popravnog tipa.”

Izvor: Radio Kosovska Mitrrovica

Comments

Pročitaj još