Virtuelna grupna izložba večeras na sajtu Akvarijusa

Završna grupna izložba radova predstavljenih u okviru ciklusa ArtCult biće prezentovana danas (12. juna 2020. godine) od 19 časova u virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ i portala „Alternativna“. U virtuelnoj galeriji biće izložena odabrana likovna dela Veselja Salijia („Iza melanholije“), Aleksandra Glibetića („Dnevnik iz karantina)“, Tonija Ostojića („Slomljeni snovi“), Snežane Manasić („Peti element“), Mimoze Studenice („Žena“) i Demira Pepića („Pririoda i društvo“).
Zbog vanrednih mera koje su uvedene usled pandemije, većina radova prezentovano je u virtuelnoj galeriji i u elektronskom katalogu.
Ciklus izložbi imao je za cilj da predstavi savremeno stvaralaštvo likovnih umetnika različitih nacionalnih zajednica, različtiih generacija i različitih stilsko-poetskih opredeljenja koji žive i stvaraju na Kosovu i u regionu.
Ovaj projekat, koji je podržao UNMIK, realizovala je Alternativna internet stranica, u partnerstvu sa Privatnim kulturnim centrom „Akvarijus“, portalom „Gračanica onlajn“ i onlajn platformom „Crno beli svet“.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još