• Početna>
  • Vesti>

Uručena poljoprivredna mehanizacija za tri domaćinstva u Suvom Dolu; sredstva obezbedila Kancelarija za KiM

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić uručio je danas na stovarištu u Žitkovcu poljoprivredne mašine za tri porodice iz Suvog Dola.

Za ova domaćinstva obezbeđene su dve freze i jedan berač kukuruza, sredstvima u iznosu od dva miliona dinara koje je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

“Za Kosovsku Mitrovicu, ključan je Suvi Do i ljudi koji tamo opstaju već dvadeset godina, okruženi problemima ali istrajni u obrađivanju svoje zemlje. Kancelarija za KiM je prepoznala njihove potrebe i u prilici smo da im uručimo mašine koje će njima olakšati rad” rekao je Spirić.

On je naglasio da svojim višedecenijskim ostankom na području Suvog Dola, ove porodice pokazuju koliko vole svoju zemlju.

“Mi smo svi zajedno opredeljeni za mir, razgovor, dijalog i za stvaranje idealnijih uslova za život” dodao je Spirić i istakao da država Srbija i Kancelarija za KiM shvataju da je neophodno ojačati poljoprivredni sektor.

On je naglasio da će se sa pomaganjem poljoprivrednika nastaviti, i da ima još časnih i vrednih domaćina kojima je pomoć potrebna.

Poljoprivrednik Zoran Petronijević živi u Suvom Dolu gde obrađuje 1,5ha zemlje, pretežno gajeći kukuruz. Danas je dobio beračicu kukuruza, na čemu je zahvalio svima koji su se angažovali da mu olakšaju posao.

“Hvala predsedniku Vučiću, premijerki Ani Brnabić. Kancelariji za KiM i predsedniku Spiriću, što su smislili ovaj plan da pomognu nama. Ovo je za nas vrlo značajno. Zahvaljujući beraču, proširiću posao, jer mi je ovo olakšalo bavljenje poljoprivredom” kaže Petronijević.

Berač kukkuruza

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još