Privedeni napadači na povratnika Miletića

Jedini srpski povratnik u selu Opraške kod Istoka pretučen je danas oko podneva. Kosovska policija privela je osumnjičene koje je Petko Miletić prepoznao u stanici policije u Istoku, saznaje Radio Goraždevac.

Komandir stanice policije u Istoku Enver Gaši rekao je da je Miletić napadnut na svom imanju i demantovao da su napadači Albanci.

”Nakon sto je povređenom M.P. iz sela Opraške, ukazana medicinska pomoć u Istoku i Peći, on je došao u stanicu i prepoznao dvojicu osumnjičenih iz egipćanske zajednice. Okrivljenima je određen pritvor u trajanju od 48 časova, na osnovu odluke javnog tužioca”, izjavio je za Radio Goraždevac Enver Gaši.

Miletiću je ukazana pomoć u bolnici u Peći, gde su konstatovane povrede glave i ekstremiteta. On je trenutno u stanici policije u Istoku gde daje izjavu o incidentu.

”Krenuo sam traktorom prema njivi i video sam da neko seče drva u mojoj šumi koja se tu nalazila. Video sam dva čoveka iz susednog sela Žač. Kada sam krenuo traktorom ka njima, jedan je pao sa konjske zaprege, nakon čega je sišao i drugi. Prišli su traktoru i udarali su me kolčevima po glavi, nogama i rukama. Od udarca u glavu kratko sam izgubio svest, a kada sam se osvestio nisam mogao da pronađem telefon. Moji su saznali tek kada sam se nekako dovezao kući i pozvali smo policiju”, izjavio je Miletić za Radio Goraždevac.

Miletić je napadnut na svom imanju. Hitna pomoć ga je odvezla u Pećku bolnicu gde mu je ukazana pomoć.

Kosovska policija pokrenula je istragu o ovom slučaju.

Petko Miletić živi sa suprugom i dvoje dece u selu Opraške, blizu Osojana i jedini je povratnik u ovom selu.

Ranije danas, ministar za zajednice i povratak, naveo je da je Miletić napadnut od strane Albanaca.

Kosovska policija demantuje navode da su napad izvršili Albanci

Kosovska policija reagovala je na navode ministra za zajednice i povratak, Dalibora Jevtića, da se “incidenti na srpske povratnike nastavljaju”, odnosno, da je povratnik Ratko Miletić, u selu Opraške kod Istoka pretučen od strane Albanaca.  

“Po dobijanju informacije o slučaju prijavljenom danas o ‘lakšoj telesnoj povredi’, Kosovska policija, u ovom slučaju nadležni iz policijske stanice u Istoku, odmah su preduzeli operativne istražne radnje, gde su uspeli da identifikuju i uhapse dva osumnjičena lica za koja se sumnja da su umešana u nelegalnu seču šume i napad na muškarca”, navodi se u saopštenju iz Kosovske policije.

U saopštenju se ističe da osumnjičeni pripadaju egipćanskoj zajednici.

Radi se o licima rođenim 1998. i 2001. godine, kojima je nakon saslušanja, određen pritvor u trajanju od 48 sati.

Podsećaju da je Miletić nakon ukazane medicinske pomoći u bolnici u Peći, pušten na kućno lečenje.

“Stoga, na osnovu istražnih radnji i zvaničnih informacija, smatramo da bi javno mnjenje trebalo da bude tačno informisano – da osumnjičeni nisu Albanci i da napad nije usmeren na povratnike”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Kontakt plus / Radio Goraždevac

Comments

Pročitaj još