• Početna>
  • Vesti>

Pohvalna reakcija Policije i brzo privođenje napadača na Miletića

Jedini srpski povratnik u selu Opraške kod Istoka, Petko Miletić, je napadnut oko podneva od strane dvojice Egipćana koje je pokušao da spreči u nelegalnoj seči drva u njegovoj šumi. Tokom današnjeg dana potvrđeno je da su napadači na Miletića uhapšeni i da im je određen pritvor od 48 sati, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.

Istine radi, ranije danas, Ministarstvo za zajednice i povratak je bilo obavešteno da su napadači na Petka Miletića iz Opraška kod Istoka tokom napada na njega govorili albanskim jezikom ali da su zahvaljujući brzoj i efikasnoj reakciji policijskih organa uhapšeni i da je utvrđeno da su Egipćani.

Kako je Miletić naveo, nakon hapšenja počinioca, predmet povodom napada na njega je predat javnom tužiocu i sada se čeka dalji postupak.
Svakako je pohvalna brza reakcija Policije Kosova, koja je napadače veoma brzo uhapisala i odredila policijsko zadržavnje. Time se šalje jasna poruka da svi oni koji imaju nameru da krše javni red i mir, neće ostati nekažnjeni.

Bez obzira koje su nacionalnosti počinioci prekršaja i krivičnih dela, potrebno je hapšenje i kažnjavanje počinioca i ostalih mnogobrojnih incidenata koji su pogodili srpsku zajednicu i povratnike zadnjih nedelja i meseci. Jedino se tako incidenti mogu suzbiti, a povratnici osećati bezbednijim nego danas.

Javno mnjenje mora biti upoznato sa činjenicom da se Ministarstvu za zajednice i povratak zadnjih meseci obraćaju povratnici sa vapajem da je njihova bezbednost i imovina ugrožena do krajnjih granica. O tome je Ministarstvo za zajednice i povratak upoznalo Policiju Kosova i ostale organe zadužene za bezbednost na Kosovu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još