Petar Petković sutra u selu Opraške kod Istoka

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obići će sutra, 13. juna, u 9 sati, Petka Miletića, jedinog srpskog povratnika koji sa porodicom živi u selu Opraške kod Istoka, i koji je danas napadnut i povređen, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U 11:30 sati Petković će započeti posetu opštini Lipljan, u Donjoj Gušterici, obilaskom balon-sale u dvorištu škole „Knez Lazar“.

U 12 sati predviđeno je da Petković obiđe završen aneks Doma kulture „Lipljan“ u Donjoj Gušterici. Izgradnju aneksa Doma kulture sa centralnim grejanjem finansirala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U 12:30 sati Petar Petković će u Donjoj Gušterici obići sušaru za voće i povrće, izgrađenu sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a od 13 sati dve socijalno ugrožene porodice Radeta Grbića i Zorana Krstića, kao i porodicu poljoprivrednika Danila Kukurekovića, koja je prema Programu za razvoj poljoprivrede Vlade Republike Srbije – Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobila podsticaj u vidu poljoprivredne mehanizacije.

Od 13:30 sati predviđen je obilazak socijalno ugroženih porodica Jelene Ilić u selu Lepina i Nenada Bojkovića u selu Skulanev

Posetu Kosovu i Metohiji Petar Petković će nastaviti obilaskom opštine Kosovo Polje.

Od 16 sati predviđena je poseta selu Ugljare i obilazak porodica Aleksandra Simića i Miška Jovanovića, kojima je izgradnju kuća finansirala Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kao i porodica Saše Martinovića i Aleksandra Trajkovića, koje su prema Programu za razvoj poljoprivrede Vlade Republike Srbije – Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobile podsticaj u vidu poljoprivredne mehanizacije i sadnica voća.

Od 17:40 do 19 sati Petković će u Bresju, Kuzminu i selu Batuse obići šest porodica, od toga dve kojima su izgrađene kuće sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, tri porodice koje su prema Programu za razvoj poljoprivrede i stočarstva Vlade Republike Srbije – Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobile podsticaj u vidu poljoprivredne mehanizacije, sadnica voća i povrća i krupne stoke i jednu povratničku porodicu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još