Dačić: Srbija ceni što je Unija Komora povukla priznanje Kosova

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Unije Komora Mohamedom El Aminom Suefom i poručio da Srbija ceni što je Unija Komora povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Dačić je ministra informisao o epidemiološkoj situaciji u Srbiji, ukazavši da se postepeno ukidaju restriktivne mere koje su u prethodnom periodu uvedene i otvaraju granice.
Izrazio je nadu da će se stanje i u Uniji Komora uskoro stabilizovati i da će preduzete mere dati očekivane rezultate, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Sagovornici su se saglasili o potrebi preduzimanja konkretnih koraka u pravcu jačanja i proširenja bilateralne saradnje, posebno ekonomske.
Šef srpske diplomatije je ukazao da Srbija izuzetno ceni što je Unija Komora povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i da je veoma zahvalna što Unija Komora ostaje dosledna poziciji principijelne podrške teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i poštovanju međunarodnog prava.

Izvor: Tanjug

Comments