Bojović: Svaki čovek na Kosovu i Metohiji ima pravo da živi dostojanstveno

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović, tokom drugog dana svoje posete Kosovskom Pomoravlju, posetio je danas u Mogili, opština Kosovska Vitina, socijalno ugrožene porodice Dragana Đokića i Saše Simića, čije se kuće nalaze u finalnoj fazi izgradnje, a sredstva za izgradnju je obezbedila Kancelarija za KiM. 

Po njegovim rečima, sama činjenica da smo u mandatu ove vlade pomogli više od tri hiljade porodica na Kosovu i Metohiju i za to investirali preko dve milijarde dinara govori o brizi Srbije.

„Smatram da je puno urađeno. Vlada Srbije vodi računa o svakom građaninu, o svakom čoveku i vidim da smo i ovde u Mogili uspeli da pomogne ljudima da iz vrlo loših uslova života pređu u divne uslove. Svaki čovek na Kosovu i Metohiji ima pravo da živi dostojanstveno “, rekao je Bojović.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovka Vitina Srđan Nikolić zahvalio je predsedniku Aleksandru Vučiću i Kancelariji za KiM sa Markom Đurićem na čelu na novom domu za meštane sela Mogile.

U nastavku posete Zoran Bojović posetio je i kompaniju KO Plast u Šilovu koja se bavi proizvodnjom plastike i biorazgradivih kesa.

„Ovim poslom se bavim četiri – pet godina i s pravom očekujem od države Srbije da dobijem podsticajna sredstva za kupovinu mašina, jer je kod mene konkurs za prijem radnika otvoren 24 sata, ko god želi da radi ovde može da dođe i započne posao“, rekao je vlasnik KO Plast Jovan Simić.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM nastavlja posetu opštini Gnjilane u selu Straža gde će obići socijalno ugroženu, desetočlanu, porodicu Ivana Cvetkovića, koja se bavi poljoprivredom i stočarstvom, a, nakon toga, u Koretištu, socijalno ugroženu, šestočlanu porodicu Marka Maksimovića. I ovim porodicama izgrađene su kuće, sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Izvor: RTV Puls

Comments