• Početna>
  • Vesti>

Spirić obišao renovirane prostorije Crvenog krsta i porodicu Stojković

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska MItrovica Aleksandar Spirić je zajedno sa svojim saradnicima obišao renovirane prostorije Crvenog krsta Kosovska Mitrovica.

Crveni krst Kosovska Mitrovica je od danas počeo da posluje i funkcioniše u renoviranim prostorijama u Bosanskoj ulici, dok je prethodno izvršena adaptacija prostora i time stvoreni adekvatni uslovi za normalno funkcionisanje.

“Ovo je još jedan pokazatelj da je država Srbija spremna da pomaže svakom pojedincu ali naravno i institucijama, koje su jako bitne za funkcionisanje ovdašnjeg stanovništva. Za nas je Crveni krst ključan i tako će ostati i u narednom periodu jer će imati potpunu podršku i saradnju lokalne samouprave” rekao je Spirić.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je za adaptaciju prostora i sanaciju stambene jedinice izdvojila 3.475.000 dinara.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju je gotovo na sve projekte momentalno reagovala i mi smo kroz Privremeni organ uspeli da realizujemo ovo. Nećemo se zaustaviti na ovome jer naše nastojanje jeste da Kosovsku Mitrovicu menjamo svakog dana, u pozitivnijem pravcu a da budemo okupljeni oko jedinstvenog cilja koji je neraskidiva veza sa državom Srbijom i put istrajnosti i opstanka na ovim prostorima” navodi Spirić.

Generalni sekretar Crvenog krsta Kosovska Mitrovica Saša Nikolić kaže da će nove prostorije umnogome koristiti osoblju Crvenog krsta kao i mladim volonterima.

“Sada možemo da radimo u normalnim uslovima jer su tu mladi volonteri koji koriste ovaj prostor za pripremu svojih aktivnosti, kojima se zahvaljujemo. Nadam se da ćemo se viđati u nekim boljim i svetlijim situacijama a ne kao u prethodnom periodu. Vi znate da se najviše viđamo kada su komplikovane i nemile situacije. Crveni krst je u ovom gradu propratio sudbinu naroda. Kada su se naši sugrađani povlačili sa južnog dela grada, Crveni krst je među poslednjima napustio taj deo grada. Pokušavamo da pomognemo koliko smo u mogućnosti i u tome imamo podršku lokalne samouprave koja nas prati i pomaže naše aktivnosti” rekao je Nikolić.

Crveni krst Kosovska Mitrovica trenutno broji 16 punoletnih i 25 maloletnih aktivnih volontera.

“Volonteri Crvenog krsta su mladi ljudi su vršnjački edukatori i šire svoja znanja o zdravom stilu života i promovišu humane vrednosti. Sada će u ovom porostoru imati itetako boljih uslova za to” dodaje Nikolić.

Predsednik Privremenog organa je nakon obilaska novih prostorija Crvenog krsta posetio šestočlanu porodicu Saše Stojkovića u Kolašinskoj ulici, koja se pre 3 meseca uselila u novu stambenu jedinicu.

“Ova višečlana porodica je pravi pokazatelj opstanka i odlučnosti da ovo sve što radimo i što ćemo uraditi u narednom periodu, jeste rešavanje problema stambenih jedinica mladih bračnih parova. Ova divna porodica to zaslužuje. Vlada Republike Srbije kao i Kancelarija za Kosovo i Metohiju čini sve što je u njenoj moći, da kroz Privremeni organ omogući da što više građana u Kosovskoj Mitrovici reši stambeno pitanje” rekao je Spirić. 

Saša Stojković kaže da je stan u koji su se uselili od velikog značaja za njega i njegovu porodicu i zahvalio se lokalnoj samoupravi kao i Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

“Stan koji sam dobio meni i mojoj porodici mnogo znači. Ovo je projekat koji je budućnost za mene kao i za našu decu na Kosovu i Metohiji” rekao je Stojković.

Spirić je istakao da je u toku realizacija projekta parternog uređenja oko stambenih jedinica u Kolašinskoj ulici u iznosu od 9.324.000 dinara, koje je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Predviđeno je i potpuno popločavanje, asfaltiranja i uređenje zelene zone.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još