• Početna>
  • Vesti>

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM u poseti Kosovskom Pomoravlju

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović posetio je danas opštine Kosovska Kamenica i Gnjilane da bi se upoznao sa uslovima života i potrebama srpskog naroda u Kosovskom Pomoravlju.

„Želeo bih da naglasim da je Vlada Srbije do maja ove godine pomogla sa dve milijarde dinara više od tri hiljade porodičnih domaćinstava na KiM. Podeljeno je milion i po sadnica, čime dajemo osnovu za buduću proizvodnju voća, gde ćemo za godinu i po do dve imati produkte koji će moći da se prerađuju i distribuiraju“, rekao je Bojović.

Pored toga, Vlada Srbije pomogla je u kupovini 1.500 malih i velikih proizvodnih uređaja, motokultivatora, traktora i druge opreme, koja je podeljena  građanima, kao i više od 400 grla krupne i 600 sitne stoke.

„Osim toga, obnovili smo ili izgradili oko 1.700 porodičnih domaćinstava ili kuća, pomogli u renoviranju 40 pravoslavnih hramova i idemo punom parom napred“, kaže Bojović i obećava nastavak pomoći Vlade Srbije kako bi se poboljšali uslovi života i otvorila nova radna mesta.

Po njegovim rečima, ovde su, do maja ove godine, pokrenuta 24 kapitalna investiciona projekta, poput živinarske farme sa kapacitetom od 69 hiljada koka nosilja i fabrike žestokih alkoholnih pića u Orahovcu, za šta su sredstva već obezbeđena, a projekti se u punom kapacitetu realizuju. 

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još