Vučić: Snažno ćemo se boriti za KiM, ali za nas nema srećnog rešenja

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se ne može očekivati da će velike sile promeniti stav o samoproglašenoj nezavisnosti Kosova, kao ni stav da nema promene granica.

Aleksandar Vučić je poručio da će se država boriti čvrsto i snažno za Kosovo i Metohiju, svoje interese i prava srpskog naroda, ali da za Srbiju nema srećnog rešenja.

Istakao je da se ne može očekivati da će velike sile i ključne zemlje promeniti svoj stav o samoproglašenoj nezavisnosti Kosova, kao ni stav da nema promene granica.

To je potvrdio i šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj, rekao je Vučić za Prvu TV.

“Pred nama je šest meseci teške političke borbe za naše nacionalne interese na KiM i za prava našeg naroda tamo”, najavio je predsednik.

“Očekujem Lajčaka u Srbiji posle izbora”

Vučić je rekao da očekuje da specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak odmah posle izbora 21. juna dođe u Beograd i Prištinu.

“Očekujem i razgovore sa Ričardom Grenelom, i sa svima koji se interesuju za rešavanje pitanje KiM”, rekao je Vučić.

Kako god da bude rešenje, Beograd ne može da bude naročito zadovoljan, ponavlja predsednik i dodaje da laganjem ili varanjem ljudi ne bi ništa mogao da postigne.

“Šta da radim (što Srbi to ne vole da čuju). Da ih lažem da ćemo da dobijemo izlaz kod Valone, a da ćemo u Elbasanu ne znam šta da radimo… Da će u Kačaniku da dočekaju srpsku reprezentaciju kada nešto postigne…”, upitao je Vučić.

Izvor: RTS

Comments