Strane diplomate pozdravljaju formiranje vlade

????????????????????????????????????

Austrijski kancelar Sebastian Kurc obećao je podršku Kosova na putu ka evropskom putu i ​​napredovanju u dijalogu, dok je čestitao Avdulahu Hotiju na imenovanju za novog premijera Vlade Kosova.

“Čestitamo Hotiju na imenovanju za novog premijera Kosova. Mi ćemo i dalje podržavati Kosovo na njegovom evropskom putu i ​​podsticati dalji napredak u dijalogu Beograda i Prištine “, napisao je Kurc na Tviteru.

Ambasada Italije na Kosovu čestitala je izbor nove Vlade Kosova poželevši novom premijeru uspešan rad.

“Italija čestita izbor nove kosovske vlade. Nastojimo da podržimo izazove i prioritete, uključujući jačanje zakona, unapređivanje agende reforme, koja je takođe neophodna za socio-ekonomski razvoj, kao i nastavak dijaloga sa Beogradom, pod vođstvom EU. Želimo novom premijeru Avdulahu Hotiju i njegovom timu uspeh i mir za sve građane Kosova i u regionu”, navedeno je u objavi Ambasade.

I premijer Albanije Edi Rama čestitao je danas izbor nove Vlade Kosova na čelu sa premijerom Avdulahom Hotijem i poželeo uspeh i novoj vladi i opoziciji.

“Želim uspeh novoj vladi Kosova i opoziciji, u interesu naroda i njihove države, sa pouzdanjem i nadom da će posle perioda borbe u procesu demokratske zrelosti zajedno raditi za dobrobit Kosova”, napisao je Rama u objavi na Tviter nalogu.

Skupština Kosova izglasala je danas sa 61 glasom za, 24 protiv i jednim uzdržanim novu vladu koju će voditi premijer Avdulah Hoti. Vladu pored Demokratskog saveza Kosova čine i Alijansa za budućnost Kosova, NISMA i Srpska lista.

Izvor: RTK

Foto: RTV Kim

Comments

Pročitaj još