• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Albanski dokumentarni film “Velika srpska istorijska obmana – kako su Srbi ukrali albansku istoriju” parče propagande

Dokumentarni film albanske televizije “Top kanal” pod zloćudnim naslovom “Velika srpska istorijska obmana – kako su Srbi ukrali albansku istoriju” jeste podmuklo i verovatno sa strane podmenuto parče propagande koje treba da održi vatru sukoba između Srba i Albanaca, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“Razume se da se Srbija nikada i ni po koju cenu neće odreći svojih svetinja na Kosovu i Metohiji, a verujemo da ni albanski narod, koji je ponosan na sopstvenu bogatu istoriju i tradiciju, nema potrebu da poseže za tuđom istorijom i tradicijom” navodi se u saopštenju.

“Tu potrebu nastoje da generišu promoteri fašističkih velikoalbanskih ideja, kojima otimanje tuđe istorije i tradicije jeste samo nešto što nadopunjuje otimanje tuđih teritorija” ističe se.

“Naslućujemo da im u ovom slučaju pomažu i određeni inostrani centri moći koji, ne prvi put u istoriji, na valikolbanski projekat gledaju kao na sredstvo za zadovoljenje sopstvenih ekspanzionističkih ciljeva”dodaje se.

“Srbija želi da u budućnosti i sa Albanijom i sa Albancima ima najbolje moguće odnose i smatramo da je potrebno zaustaviti velikoalbanske propagandiste i falsifikatore istorije, kako bi i srpski i albanski narod mogli da imaju sigurnu i prosperitetnu budućnost” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments

Pročitaj još