• Početna>
  • Vesti>

Jarinje: Licima sa prebivalištem u mestima u centralnoj Srbiji ulazak na KiM nije dozvoljen.

Na administrativnom prelazu Jarinje, putnički saobraćaj se odvija normalno. Vozila prelaze sa jedne na drugu stranu uz kraća zadržavanja. Putnici koji dolaze iz centralne Srbije a imaju srpske lične karte izdate od policijskih uprava na Kosovu i Metohiji ili kosovska dokumenta posle kontrole telesne temperature ulaze na Kosmet. Licima sa prebivalištem u mestima u centralnoj Srbiji ulazak nije dozvoljen.

Putnička vozila, bez obzira na registraciju saobraćaju u oba pravca.

Kosovska policija i Carina ne dozvoljavaju kamionima i kombi vozilima sa registracijskim oznakama iz Srbije da uđu na teritoriju Kosova i Metohije.

“Od juče u 10 sati, kada je vozilo stiglo na prelaz  čekamo. Rekli su da je potrebna najava za ulazak vozila sa našim, domaćim srpskim tablicama. Dali su nam mejlove koje smo mi poslali na tri, četiri mejla, ali nemamo uopšte odgovor i od juče, od 10 sati ujutru do sada niti imamo odgovor niti pustaju ulazak na Kosovo i Metohiju. Jedno vozilo je u tranzitu kroz KiM , ide roba iz Hrvatske u Albaniju, i nedaju nam ulaz”, rekao je jedan od vozača koji već dva dana čeka razrešenje situacije na administrativnom prelazu Jarinje.

Kako je TV Most nezvanično saznaje, očekuje se da tokom dana iz Prištine stigne odobrenje da srpski kamioni koji su tranzitu mogu da prođu.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još