Đurić: Srbija i Republika Srpska zajedno u odbrani srpskog naroda na KiM

“Srbija i Republika Srpska stoje zajedno u protivljenju merama reciprociteta koje je uvela Priština i stoje zajedno u odbrani Srba na Kosovu i Metohiji”, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić posle današnjeg sastanka u Beogradu sa predsednikom Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Miloradom Arlovim.

“Srbija i Republika Srpska neguju kulturno-duhovni identitet. Zahvaljujem Arlovu zbog akcije zbližavanja dece sa dve strane Drine i što deca sa Kosova i Metohije dolaze u Republiku Srpsku gde im domaćini pokazuju  običaje, manastire… Tako stvaraju trajnu vezu između Srbije i Republike Srpske”, rekao je Đurić.

Arlov se zahvalio Đuriću i istakao da su, nakon 3 meseca pandemije, razgovarali o dva projekta: izgradnji Dnevnog centra “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici i dolasku dece sa Kosova i Metohije u Republiku Srpsku.

Prema njegovim rečima, planirano je da ove godine u Republiku Srpsku dođu deca sa Kosova i Metohije u 22 autobusa.

“Projekat izgradnje Dnevnog centra je veliki projekat i bice kao trajni spomenik koji su pomogli Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Republika Srpska”, naglasio je Milorad Arlov.

Izvor: TV Most

Foto: TV Most

Comments