Hoti: Danas nove odluke o prelazima i karantinu

Kosovsko ministarstvo zdravlja danas će doneti nove odluke u vezi sa prelazima i merama koje će se primenjivati za ulazak putnika na teritoriju Kosova, potvrdio je za KoSSev portparol kosovskog ministarstva zdravlja, Faik Hoti

Privremeni organ opštine Gnjilane ovog jutra saopštio je da su od danas otvoreni svi prelazi ka Kosovu, te da će svi građani koji imaju važeća dokumenta prištinskih institucija moći slobodno da prelaze, bez odlaska u karantin ili samoizolaciju.

Na svojoj Fejsbuk stranici saopštili su da će oni koji nemaju kosovska dokumenta, morati da imaju papir da su negativni na koronavirus.

„Pri ulasku na teritoriju Kosova i Metohije, svim putnicima će biti merena temperatura tela, dok će sumnjivi slučajevi biti upućivani u kućnu izolaciju ili bolnicu“, dodaje se u objavi privremenog organa.

Međutim, na pitanje da li su prelazi otvoreni od danas i da li je tačno da je karantin zatvoren te da će putnici moći slobodno da ulaze sa kosovskim ličnim kartama, a da će oni koji nemaju kosovska dokumenta morati da imaju sa sobom test da su negativni na koronavirus, portparol kosovskog ministarstva zdravlja, Faik Hoti, tvrdi da će se o ovome  odlučivati danas.

„Danas popodne imaćemo nove odluke o tome i ja ću Vas obavestiti“, kratko je odgovorio Hoti.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još