Sudovi uz preventivne mere počinju da rade od 1. juna

Sudsko veće Kosova odlučilo je danas da rad u sudovima počne od 1. juna ali bez prisustva javnosti i medija čime se poštuju mere izolacije uvedene zbog pandemije koronavirusa, prenosi Kljan Kosova. 

Sudsko veće Kosova, poštujući preporuke Nacionalnog instituta za javno zdravlje održalo je danas sastanak i razmatralo rad u vreme pandemije izazvane virusom kovid -19.

“Nakon mnogih diskusija, zasnovanih na ukidanju ograničenja kretanja od strane Ministarstva zdravlja i preporukama NIJZ, Sudski savet Kosova doneo je odluku da od 1. juna 2020. započne rad u svim sudovima, ali bez prisustva medija i javnosti, sprovodeći preporuke NIJZ o merama protiv virusa kovid-19”, navodi se u tekstu. 

Članovi Veća usvojili su nacrt predloga za Plan za vanredne situacije za upravljanje krizama koji su pripremili Komisija za upravne sudove i Komisija za normativna pitanja, čija je svrha obezbediti nesmetano odvijanje rada u kosovskom pravosudnom sistemu prilagođavanjem vanrednim okolnostima. .

Tokom sastanka odobreno je i obaveštenje Odeljenja za opštu upravu o odlasku u penziju za tri sudije, a razmatrani su su i predlog predsednika Osnovnog suda za imenovanje vršioca dužnosti administratora Suda i data saglasnost za to imenovanje.

Takođe, dodaje se, tokom sastanka, generalni direktor Sekretarijata Veća Škeljzen Malići, izvestio je o radu tog tela za 2019. i period januar-maj 2020.  

Izvor Klan Kosova/Kosovo Online

Comments