• Početna>
  • Vesti>

Simić: Etnički napadi posledica tenzija i političkih previranja

Kosovska Mitrovica, 7. septembra 2018 - Potpredsednik Srpske liste Igor Simic istakao je danas, povodom pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vucicu u vezi planirane posete Kosovu i Metohiji, da Albanci uvek, pred velike dogadjaje, prave tenzije s namerom da izazovu reakcije Srba. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić je povodom poslednjeg napada na povratnika Žarka Zarića u selu Ljubožda kod Istoka naglasio da su etnički motivisani napadi direktna posledica tenzija, političkih previranja, ali i nekažnjavanja počinilaca u prethodnim slučajevima u kojima su stradali Srbi.

Simić je na svom Fejskuk profilu ukazao na činjenicu da je za svega par meseci bilo 20 napada na Srbe i njihovu imovinu.

“Etnički motivisani napadi na naš narod su direktna posledica tenzija, političkih previranja, ali i nekažnjivosti prethodnih slučajeva u kojima su stradali Srbi.

Kfor mora povećati prisustvo u srpskim sredinama, posebno južno od Ibra, čime će delovati preventivno prema nasilnicima, istovremeno i stimulativno za kosovsku policiju da napokon počne da radi svoj posao i obezbedi sigurno okruženje za sve građane.”

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još