Fudbalski savez Kosova i Metohije dobio nove prostorije

Zaposleni u Pokrajinskom fudbalskom savezu uselili su se u nove poslovne prostorije u Nemanjinoj ulici u Kosovskoj Mitrovici. Ovaj prostor se sastoji od nekoliko opremljenih kancelarija smeštenih u zgradi sa dvorištem i pripadajućim parking prostorom.

Kako je u izjavi za program Radio Kosovske Mitrovice rekao Igor Uljarević, predsednik Fudbalskog saveza Kosova i Metohije, sve se to desilo zahvaljujući nesebičnim angažovanjem načelnika okruga Slavka Simića, koji je prepoznao rad ovog saveza i potrebu da se radi na unapređenju sporta. U dodeljenim prostorijama će biti okružni fudbalski Savez Kosovske Mitrovice i Pokrajinski FS, a u skorijoj budućnosti će u istim prostorijama početi sa radom i selekcije.

U proteklom dvomesečnom periodu nije bilo takmičarskih aktivnosti zbog aktuelne epidemiološke situacije, sve lige amaterskog ranga su prekinute, tako da će na osnovu do tada postignutih rezultata FS Kosova i Metohije nadležnim savezima saopštiti prvake za sva tri okružna fudbalska saveza sa teritorije Kosmeta.

Uljarević takođe najavljuje početak ligaških takmičenja za avgust mesec, a do tada će se intenzivno raditi na pripremama kako bi svi savezi funkcionisali normalno.

“Jedna od novina je i ta da će se posle 20 godina ponovo aktivirati selekcije u svim starosnim kataegorijama tako da će se putem ove aktivnosti  posvetiti mladima i radu sa mlađim kategorijama”, ističe Uljarević.      

Načelnik okruga Slavko Simić je nakon uručenja ključeva poželeo Fudbalskom savezu Kosova i Metohije uspešan rad i sportske rezultate.

On je naglasio da će državne institucije Republike Srbije i ubuduće pokušavati da reše najvažnije probleme građana, ali i srpskih institucija na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još