Osmani: Podneću ostavku ako zatraži Samoopredeljenje

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani, koja dolazi iz redova DSK-a, kaže da nema problema da se oslobodi položaja u Skupštini Kosova ako se tako nešto traži od Pokreta Samoopredeljenje. Sve to, ako kandidat DSK za premijera, Avdulah Hoti, postane premijer, a PS će tražiti mesto prvog člana Skupštine, što mu sledi, kao najvećoj parlamentarnoj grupi.

“Znate da sam tamo izabrana zbog poverenja moje stranke, DSK i partnera PS koji su i zvanično izneli predlog za mene. Dobila sam glasove u Skupštini i verujem da u saradnji s kolegama dajem sve od sebe da sačuvam glas građana i da zaštitim integritet Skupštine“, rekla je Osmani u Pressingu na T7.

“Ako me SP pita jer žele da imenuju nekog drugog kao prva stranka, podneću ostavku bez ikakvih problema”, rekla je Osmani.

“Ne nameravam da zadržim to mesto samo zato što sam jednom dobila glasove. Ako smatraju da žele predložiti nekog drugog na čelo skupštine, nemam razloga da ostanem na ovom mestu jer je to direktno povezano sa poverenjem poslanika, to nije povezano samo sa mojom željom “, naglasila je Osmani.

Izvor RTK2

Comments

Pročitaj još