• Početna>
  • Vesti>

Abraši: Sporazum DSK sa Srpskom listom biće objavljen nakon formiranja vlade

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Arban Abraši izjavio je da će koaliconi sporazum te stranke sa Srpskom listom biti objavljen nakon što bude formirana nova kosovska vlada, prenosi Kljan Kosova.

“Ne spominje se jedna činjenica da još nismo objavili nijedan sporazum. Kao DSK, mislimo da ćemo kada formiramo Vladu Kosova ili kada bude izglasana, objaviti sve sporazume – čak i sa Srpskom listom”, istakao je Abraši.

Abraši je u “Specijalnom izdanju” na televizji Kljan Kosova predstavio stubove sporazuma DSK sa Srpskom listom. Prema njegovim rečima, to je standardni sporazum, a osnovni tekst je isti za sve koalicione partnere.

“To se odnosi na profil ljudi u vladi, sve što dobiju, ciljeve, ekonomski oporavak. Radi se o evropskim integracijama i poboljšanju odnosa sa EU i SAD. Dijalog će voditi vlada. Složili smo se da dijalog treba početi što pre”, naglasio je šef poslaničke grupe DSK.

Kurti je dva puta prekršio Ustav, on je čovek koji ne poznaje pravni poredak

Arbaši je istakao i da je pristup aktuelnog kosovskog premijera Aljbina Kurtija doveo do svrgavanja Vlade Kosova početkom marta.

“Kurtijev pristup je da kontroliše sve. Politički sistem na Kosovu je drugačiji. Možda je toliko naviknut na svoju zabavu. Dva puta je prekršio Ustav. On nije priznao odluke Ustavnog suda”, poručio je  šef poslaničke grupe DSK.

Prema njegovim rečima, Kurti je čovek koji ne poznaje pravni poredak.

“Vidimo pretnje sudijama Ustavnog suda da bi militanti mogli da rade sledeći posao. Ne znam ko joj je pretio, ali ona je orkestrirana. Kršila je ustav i zakon od prvog dana. Kurti se ne nalazi u ovom političkom sistemu. Albjin Kurti nije mlad. Imao je Prištinu, zadovoljio je, Prizren još gore”, dodao je Abraši.

Kako je naveo, DSK je dala Kurtiju priliku da predstavlja vladu, ali je to zloupotrebio. “Imao je  šansu, veliku šansu da učini velike stvari”, zaključio je Abraši.

Izvor Klan Kosova/Kosovo Online

Comments

Pročitaj još