• Početna>
  • Vesti>

Uhapšen dopisnik Novosti u Crnoj Gori; Policija: Opravdana upotreba suzavca

Montenegrin police officers block the street during a protest in Niksic, Montenegro, Wednesday, May 13, 2020. Montenegrin police used tear gas to disperse protests demanding the release of eight Serbian Orthodox Church priests who were detained for organizing a religious procession despite a ban on gatherings because of the coronavirus. (AP Photo/Risto Bozovic)

Novinar i dugogodišnji dopisnik beogradskih “Večernjih novosti” Veliša Kadić, kojeg je policija privela tokom nereda u Nikšiću, kaže da je uhapšen u trenutku kada je pokušao da snimi kako dva policajca vuku jednog momka, koji je pružao otpor. “Crnogorska policija je u sredu u Pljevljima opravdano upotrebila hemijska sredstva”, jer su napadnuti kamenicama, flašama i upaljačima, ocenio je danas Savet za građansku kontrolu rada policije.

“Dok je trajala ta drama, jedan od uniformisanih lica sa kacigom mi je prišao i rekao ‘Ko ti je dao pravo da slikaš, ko si ti?’. Iako sam ja imao akreditaciju, nisam stigao da je pokažem, jer su me ščepali”, rekao je Kadić.

On je dodao da mu je zatim prišlo drugo službeno lice koje je kazalo kolegama da ga vode, prenose Vijesti.

“Pitao sam o čemu se radi, rekao da sam novinar, zatim su me pitali gde mi je telefon i kazali da uništim snimke. Pitao sam kako da uništim kad me držite, onda su mi sasuli biber spej u oči. Još ne mogu da otvorim oko”, rekao je Kadić.

Kako je naveo, izbrisali su mu sve snimke sa telefona.

On je istakao da ga policija nije udarala i da je pušten na slobodu, nakon što je dao izjavu u Centru bezbednosti u Nikšiću.

U Nikšiću je policija bacila suzavac i upotrebila šok bombe tokom protestne šetnje, a građani su gađali policiju kamenjem i skandirali “ustaše”, navode “Vijesti”.

Policija je privela veći broj građana, uključujući Kadića.

Savet: Policija opravdano upotrebila hemijska sredstva

Crnogorska policija je u sredu u Pljevljima opravdano upotrebila hemijska sredstva, jer su napadnuti kamenicama, flašama i upaljačima, ocenio je danas Savet za građansku kontrolu rada policije.

Kako se navodi u saopštenju, mladić sa snimka iz Pljevalja napao je policajca s leđa, zbog čega su opravdano upotrebljena hemijska sredstva, prenose podgoričke Vijesti.

Dodaje se i da se sinoć, do ponoći, zdravstevnoj ustanovi u Pljevljma javilo troje građana – dvoje odraslih i jedno dete i četiri policijska službenika.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još