• Početna>
  • Vesti>

Teška krađa u Mitrovici i Zvečanu, fizički napad u Zubinom Potoku

Tokom protekla 24 časa na severu Kosova zabeleženi slučajevi teške krađe u severnom delu Mitrovice i Zvečanu, dok je u Zubinom Potoku zabeležen slučaj fizičkog napada, potvrđeno je Kontakt Plus radiju u policiji.

Radnik fizičkog obezbeđenja „Soko“ obavestio je policijsku stanicu, noćas oko 01.40 časova, da je u severnom delu Mitrovice obijen market „Gile Komerc“, koji se nalazi u Drvarskoj ulici.

Istražna jedinici izašla je na lice mesta i izvršila je uviđaj.

Prema rečima oštećenog D.K. (1980), šteta je oko 10.000 dinara u novcu i 420 evra u robi, odnosno cigaretama, izjavio je portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.

Prema njegovim rečima, kontaktiran je dežurni tužilac, traga se za osumnjičenima, a slučaj ide u redovnu proceduru.

Vlasnik objekta S.R. (1988), Srbin sa prebivalištem na Kosovu, prijavio je Kosovskoj policiji da mu je u toku noći između 3. i 4. maja obijen supermarket „Rile Komerc“, u ulici Kralja Petra I u Zvečanu. 

Iz radnje je otuđen novac i roba u vrednosti od 60 evra, potvrdio je regionalni portparol Kosovske policije poručnik Branislav Radović.

Na lice mesta je izašao istražni policajac, koji je izvršio uviđaj i tom prilikom utvrdio da je NN lice nasilnim putem otvorilo ulazna vrata od marketa i ušlo u unutrašnjost prodavnice, dodao je Radović. 

Dežurni tužilac je naložio da se otvori slučaj, koji ide u redovnu proceduru, a za počiniocem se traga.

Pripadnik pogranične Kosovske policije, koji nije bio na dužnosti, fizički je napao  K.V. (1992) iz Zubinog Potoka, dok mu je pomagao oko utovara ogrevnog drveta u selu Rovački Potok.

Fizičkom nasrtaju,koji je zabeležen juče oko 14 časova, prethodio je verbalni sukob, potvrdio je Kontakt Plus radiju portparol Kosovske policije za region Sever Branislav Radović i istakao da su dalji sukob sprečili svedoci, njih trojica.

Nakon incidenta sva lica su saslušana u policijskoj stanici u Zubinom Potoku, a odlukom nadležnog tužioca slučaj je okarakterisan kao „Napad“.

O slučaju je obavešten i Policijski inspektorat Kosova, koji će biti uključen u dalji istražni postupak, obzirom da je osumnjičeni pripadnik Kosovske policije.

Istraga o motivima i okolnostima ovog incidenta je u toku.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još