• Početna>
  • Vesti>

Šarćević: Nema masovnog povratka u škole za osnovce, studenti u domove polovinom a ispitni rok krajem maja

Studenti će imati priliku da se već od polovine maja vrate u studentske domove, izjavio je danas za T a n j u g  ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i dodao da su objekti dezinfikovani i spremni za prijem.

Sređeni su domovi u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, domovi u Nišu biće spremni posle prvomajskih praznika, a onda ostaju domovi u Kosovskoj Mitrovici, naveo je Šarčević.

Međutim, priliku za povratak u domove od polovine maja imaće pre svega studenti koji su se prijavili za polaganje ispita u aprilskom roku, a koji će, kaže Šarčević, biti održan krajem maja.

Onlajn nastava se završava do kraja maja

Onlajn predavanja za osnovce i srednjoškolce biće završena do kraja maja, što znači da nema potrebe za masovnim povratkom u škole, već je plan da se one otvore u junu za polaganje male mature i popravljanje ocena, uz poštovanje svih mera zaštite, rekao je danas za Tanjug ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

“Nemamo potrebu da decu vraćamo u škole. Nema masovnog povratka u školu i učionice od 30 učenika i nastavnika, nema povratka u amfiteatre, te masovne opcije smo završili na jedan kvalitetan način – prebacivanjem celokupnog obrazovnog sistem na onlajn nastavu”, rekao je Šarčević.

Sa završetkom onlajn predavanja, dodaje on, završeno je 80 odsto posla, a onda, kaže, ostaje manji deo posla – zaključivanje ocena, održavanje male mature i matura srednje škole.

Što se tiče đaka od prvog do četvrtog razreda tu je posao završen, navodi Šarčević, jer će im ocene biti zaključene kroz formativne vidove ocenjivanja.

Izvor: RTS, Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još