• Početna>
  • Vesti>

Mustafa: Razgovori o koaliciji idu dobro, Pacoliju bi trebalo omogućiti da se vrati iz Švajcarske

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa zatražio je danas da se lideru Alijanse za novo Kosovo Bedžetu Pacoliju dozvoli povratak na Kosovo.

Mustafa je za “Gazeta Ekspres” rekao da razgovori o koaliciji idu dobro i da ovim procesom rukovodi kandidat za premijera Avdulah Hoti.

Do sada, prema njegovim rečima, još uvek nije doneta odluka o podeli ministarstava u okviru Demokratskog saveza Kosova.

“Kandidat za premijera iz DSK Avdulah Hoti već nekoliko dana vodi razgovore sa strankama sa kojima pokušava da formira novu vladajuću koaliciju.” Ovo je rekao lider DSK u odgovoru za Gazeta Ekspres, dodajući da razgovori o koaliciji idu dobro.

Razgovore vodi naš kandidat za premijera i informisan sam da je sve u redu, izjavio je Mustafa.

Iako su neka od potencijalnih imena ministara već objavljena u medijima, lider DSK rekao je da za sada nema ništa novo oko podele ministarstava.

O njima će, prema njegovim rečima, biti odlučeno na sastanku predsedništva stranke.

“Do sada ništa nije urađeno što se tiče podele ministarstva unutar DSK. O njima ćemo odlučiti na Predsedništvu DSK, prema prvobitnom predlogu kandidata za premijera”, izjavio je Mustafa.

Ovih dana, očekuje da će se DSK sastati kako bi se utvrdila ministarska lista imena.

Mustafa je pozvao da se lideru ANK Bedžetu Pacoliju omogući povratak na Kosovo. Mustafa je rekao da sa ANK mogu raditi zajedno.

“Što se tiče g. Pacolija, trebalo bi mu omogućiti da se vrati na Kosovo kao poslanik i predstavnik naroda. ANK smatramo strankom sa kojom možemo sarađivati i u smislu programa ali i u smislu ekonomske filozofije”, izjavio je Mustafa.

Mustafina izjava dolazi nakon što je Pacoli dobio dozvolu da se danas vrati na Kosovo. Do sada njegova stranka nije davala nikakve signale da bi mogla postati deo nove koalicije.

Na njegov zahtev upućen Ministarstvu infrastrukture, vršilac dužnosti ministra zdravlja Arben Vitia reagovao je rekavši da će Pacoli biti u karantinu dve nedelje, čim se vrati na Kosovo.

Izvor: Kosovo online / Gazeta ekspres

Comments

Pročitaj još