Gračanica: Počela prijava za novčanu pomoć

Socijalno ugrožene porodice sa teritorije opštine Gračanica od danas mogu podneti zahtev za novčanu pomoć u iznosu od 130 evra.

Pravo na novčanu pomoć imaju porodice sa prebivalištem na teritoriji opštine Gračanica, čiji članovi nisu u radnom odnosu (javni i privatni sektor), prijavljeni su kao nezaposleni u Agenciji za zapošljavanje u Lapljem Selu i nemaju prihode iz kosovskog budžeta.

Zahtev je moguće poslati do 15. maja, navodi se u saopštenju opštine Gračanica.

U ime svih članova porodice zahtev za mesečnu novčanu pomoć od 130 evra, za period od aprila do juna 2020. godine – podnosi jedan član, odnosno nosilac domaćinstva. U zahtevu je potrebno navesti sve članove porodice.

Zahtev se može podneti na dva načina:

• Online podnošenje zahteva – obrazac za podnošenje zahteva nalazi se na sajtu kosovskog Ministarstva finansija i transfera

Obrazac je potrebno popuniti tačnim podacima, uz fotokopiju lične karte podnosioca zahteva (skenirane/uslikane mobilnim telefonom) poslati mail-om pako15@rks-gov.net.

Ovakav način podnošenja zahteva je brz i jednostavan, i toplo se preporučuje zbog uvedenih mera ograničenog kretanja, radi sprečavanja širenja korona virusa.

• Zahtev je moguće podneti i u prostorijama Centra za socijalni rad u Lapljem Selu, gde ćete predati obrazac koji ste preuzeli, odštampali, popunili tačnim podacima i potpisali, uz fotokopiju lične karte podnosioca zahteva.

Takođe, obrasce za podnošenje zahteva možete preuzeti i na oglasnoj tabli u Centru za socijalni rad.

Novčana pomoć biće dodeljena socijalno ugroženim porodicama u skladu sa Odlukom br. 35/2020, od 16.04.2020. kosovskog ministra finansija i transfera u skladu sa odlukom Vlade 01/19 od 30.03.2020.

Na osnovu gore navedene odluke, Centar za socijalni rad Gračanica neće donositi odluke o priznavanju prava na ovu vrstu pomoći.

Uloga Centra za socijalni rad je da pristigle zahteve elektronskim putem prosledi Ministarstvu finansija i transfera, koje će biti zaduženo da donese odluku o tome da li porodica ostvaruje pravo na ovu vrstu novčane pomoći.

Više informacija možete dobiti pozivom na brojeve telefona kosovskog Ministarstva finansija i transfera – 038-212 504 i 038-211 010.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još