• Početna>
  • Vesti>

Đurić povodom početka Ramazana: Neka plemenita simbolika Ramazana

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas svim građanima muslimanske veroispovesti, pre svega na Kosovu i Metohiji početak Ramazana

“Povodom nastupajućeg blagoslovenog meseca Ramazana, starešinstvu i svim vernicima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u drugim delovima Srbije, upućujem najsrdačnije čestitke, sa željom da mesec posta i molitve bude ispunjen duhovnim mirom, ljubavlju i tolerancijom” stoji u Đurićevoj čestitki.

Đurić je podsetio na plemenitu simboliku koju donose kako je rekao “uzvišeni dani ovog svetog meseca” i poželeo da ona svima bude podsticaj da “učvrstimo i ojačamo naše međusobne veze, u cilju opšteg dobra”.

“Mesec u kome je počela objava Kur’ana, svete knjige u islamu, prilika je da večne i neprolazne poruke koje ona nosi, ugradimo u humane vrednosti današnjeg sveta. Jačanje međusobnog uvažavanja, prevazilaženje isključivosti i afirmisanje bogatstva koje donose etničke, kulturne i verske različitosti, uslov su društvenog napretka, ekonomskog razvoja i svakog mogućeg boljitka za sve nas zajedno. Sa željom da ramazanska svetlost unese u vaše domove sreću, ljubav i blagostanje i da iftar radosno dočekate sa vašim porodicama, a da u mislima i molitvama budete sa prijateljima i komšijama, vodeći računa o svom zdravlju, još jednom vam želim srećan početak meseca Ramazana” navodi se u čestitki.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još