• Početna>
  • Vesti>

Đurić povodom 21. godišnjice početka bitke na Košarama: Ova bitka je deo politike “sa kičmom”

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas, povodom 21. godišnjice početka bitke na Košarama, da je Srbija i tada imala ljude koji su žrtvovali svoje živote zbog svog naroda.

“Obeležavamo 21. godišnjica boja na Košarama, na današnji dan su počele operacije. I pre 21 godinu, u ekstremno teškim uslovima smo imali ljude koji su žrtvovali svoje živote i pretpostavili interes svih nas, ove zemlje i naroda na KiM koji bi bio zbrisan da su te desetine hiljada terorista uspele da provale na našu teritoriju”, rekao je Đurić.

On je gostujući na televiziji Hepi rekao da se 125 brigada, junačka i herojska jednica, suprostavila na Košarama nadomćnom protivniku.

“Srbija danas ima politiku sa kičmom, Srbija ima svoje ja i sopstveni je nezavisni centar geopolitičkog uticaja u ovom delu sveta i poštuje i svoj identitet i kulturu i tradiciju. Bitka na Košarama je deo te politike sa kičmom”, naglasio je Đurić.

Kaže da Srbija ima neuporedivu bolju poziciju na geopolitičkoj mapi Evrope i da je u neuopredivo boljoj situaciji nego pre, s obzirom da i EU i zemljle na istoku gledaju na Srbiju kao na referentnu tačku.

Navodi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić definisao pet ključniih pricipa: sačuvati političko jedinstvo i stabilnost, nezavisnost zemlje, fokusirati se na ekonomiji, demografska obnova i peto da budemo okrenuti u idejnom smislu ka budućosti ali da znamo na kojim temeljima počivamo i da negujemo našu kulturu, jezik i pismo.

Đurić dodaje da to znači da negujemo i obeležavnje godišnjice bitke na Košarama.

“Sreća u ovoj nesreći je što je Srbija ušla u obračun sa ovim zlom – korona virusom u periodu obnove svoje snage i sa ekonomskim resurrsima i debelim saldom na računima države”, istakao je Đurić i podsetio da je država pripremila paket vredan više od pet milijardi evra.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još