Đurić: Još 2 obolele osobe u srpskim sredinama

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da su u poslednja 24 časa dve osobe u srpskim sredinama na KIM obolele od korona virusa.

Do sada je zabeleženo ukupno 38 obolelih, od kojih je jedna jedna osoba preminula, naveo je Đurić na Instagramu.

U Zubinom Potoku danas je utvrđeno jedno novoobolelo lice, a pacijent je zbog lakše kliničke slike smešten u Studentski centar.

U Leposaviću je potvrđen novi slučaj obolevanja, reč je o radniku KBC KM, sa upalom oba plućna krila. Pacijent je zadržan na infektivnom odeljenju KBC KM.

Oboleli su iz opština Kosovska Mitrovica (20), Zvečan (10), Leposavić (4), Zubin Potok (3), Lipljan (1).

Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (12), Studentski centar Kosovska Mitrovica (19), KC Niš (5), KC Srbije Beograd (1).

Đurić navodi i da je jedno sanitetsko vozilo sa transportnim respiratorom uručeno ZC Gnjilane u Pasjanu, koje je obezbeđeno sredstvima Kancelarije za KiM, a doprema se i jedan stacionarni respirator.

U Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu od sutra je dvonedeljna zabrana kretanja od 12 do 6 časova. Tokom vikenda na snazi je puna zabrana kretanja.

U Goraždevcu započeto šivenje zaštitnih maski, za koje je obezbeđen materijal.

Đurić navodi da je pomoć u hrani, zaštitnoj opremi i lekovima i danas dopremana građanima širom KiM: raseljenim porodicama u Gračanici, Lapljem Selu, Gornjoj Gušterici i Ugljaru, u Lipljanu, Ranilugu, u opštinama Vitina, Gnjilane, Vučitrn, Kosovska Kamenica…

Profesori Muzičke škole ””Miodrag Vasiljević” iz Kosovske Mitrovice održali su koncert ispred upravne zgrade KBC Kosovska Mitrovica u znak podrške zdravstvenim radnicima.

Opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o svim merama Vlade Srbije.

Već treći dan pojačane mere karantina u opštini Klina, tako da se u strogom centru grada ne kreću vozila tokom 24 časa, naveo je Đurić u dnevnom izveštaju o situaciji sa Kovidom 19.

Izvor: TANJUG, foto(Kancelarija za KiM)

Comments

Pročitaj još