• Početna>
  • Vesti>

U Srbiji potvrđena 292 nova slučaja koronavirusa, preminulo još 7 pacijenata

Prema poslednjim podacima, do 15 časova registrovana su 292 nova slučaje koronavirusa. Preminulo je još 7 pacijenta, tako da je se broj mrtvih popeo na 58.

Pre tačno mesec dana registrovan je prvi slučaj koronavirusa u Srbiji. Danas ih je ukupno 2.200, a od posledica zaraze ovim virusom umrlo je 58 osoba.

U  Severnobačkom okrugu potvrđeno je 27 slučajeva koronavirusa u Subotici, tri iz Bačke Topole, a jedan slučaj Kovida-19 je zabeležen u Malom Iđošu. Među obolelima su policajci i pripadnici Vojske Srbije koji su bili na radnim zadacima, a među zaraženima nema zdravstvenih radnika. 

Ulazak virusa u zdravstvene ustanove je vrlo moguć i to treba brzo suzbiti, rekao je epidemiolog Predtrag Kon. Na Institutu Dedinje od 257 testiranih, 67 pozitivnih.

Broj testova se povećava iz dana u dan, očekujem da to bude 1.500 tokom ove nedelje, rekao je doktor Kon i istakao da su svi sa blagim simptomima ili  bez simptoma. To je mnogo bolje nego da su sa teškim ili srednji teškim kliničkim slikama, rekao je Kon.

Novi Pazar je novo žarište koronavirusa – među 22 zaraženih u tom gradu troje su deca koja imaju do tri godine. Taj grad posetio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još