• Početna>
  • Vesti>

Savez Srba iz Slovenije pokrenuo akciju “Podrži heroja”, Odbor za pomoć KiM podržao

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske podržao je veliku humanitarnu akciju “Podrži heroje” namenjenu zdravstvenim radnicima i nabavci zdravstvene opreme za Srbiju, Republiku Srpsku i Kosovo i Metohiju.
„Da nas muka spaja i pokreće srpsku svest, slogu i zajednički duh srpskog naroda u dijaspori, Srbiji, Republici Srpskoj, Kosovu i Metohiji u ovim teškim vremenima i pošasti koja se zove virus Korona, a koja je snašla celi svet, pokazuje i Savez Srba Slovenije koji je sada snašao snage i volje da pokrene pomoć i humanitarnu akciju „Podrži heroje” za zdravstvo i prikupi pomoć za neophodnu zdravstvenu opremu za Srbiju, Kosovo i Metohiju, Republiku Srpsku i Sloveniju.
Ovu humanitarnu akciju podržava Savez srba iz Italije i Francuske i šira srpska dijaspora i udruženja iz drugih država u Evropi i svetu. Veliko hvala za Srbe u Sloveniji i cijeloj dijaspori koja se odazove na ovaj poziv i neka uvek srpski zajednički duh ostane, u dobru i u zlu!”.
U više telefonskih razgovora i kontakata sa Vladimirom Kokanovićem, članom IO Saveza Srba Slovenije i koordinatorom akcije “Podrži heroje” dogovorili smo i predložili mogućnost za čvršću saradnju”, kaže se u saopštenju .

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još