• Početna>
  • Vesti>

Krasnići: Na klinici 43 zaraženih, šest u teškom stanju

U prištinskom kliničkom centru za infektivne bolesti leči se 43 pacijenata od virusa korona. Među zaraženima su i tri medicinske sestre.

nfektolog kliničkog centra za infektivne bolesti Valjbon Krasnići, istakao je da se u ovom trenutku 43 pacijenta zaražena korona virusom leči na klinici za infektivne bolesti u Prištini. 

Četiri osobe su izlečene, a njih šestoro je u kritičnom stanju. 

On je takođe naveo da je i jedna starija žena, koja je smeštena na ovom odeljenju,  u veoma kritičnom stanju, dok se za deset testiranih na koronavirus čekaju rezultati.

“Imamo 43 pacijenta koji su pozitivni na koronavirus i oni se nalaze na klinici za zarazne bolesti. Takođe, njih četvoro će danas biti otpušteno iz bolnice, s obzirom na to da su nalazi pokazali da su potpuno izlečeni, odnosno negativni na koronavirus”, kazao je Krasnići.

Krasnići je napomenuo i da među medicinskim osobljem ima pozitivnih na korona virus.

“Što se tiče osoblja Klinike za zarazne bolesti, tri medicinske sestre su zaražene, od kojih se dve nalaze na klinici, a treća je u kućnoj samoizolaciji’’, rekao je on.

Krasnići apeluje na sve stanovnike Kosova da striktno poštuju savete Svetske zdravstvene organizacije ali i kosovske vlade.

Dodaje da se najveći talas zaraze koronavirusom može dogoditi ovog meseca.

“Najveći broj slučajeva obolelih od Kovida-19 možemo očekivati u aprilu. Kako bismo to izbegli, neophodno je da građani Kosova budu disciplinovani, da ostanu kod kuće i izbegavaju kontakt sa drugim osobama’’, istakao je Krasnići.

Na Kosovu je do sada registrovano 112 slučajeva zaraženih korona virusom, dok je jedna osoba umrla.

Izvor: RTK 2

Foto: RTK


Comments

Pročitaj još