• Početna>
  • Vesti>

Nadica Jorgić iz Preoca besplatno šije zaštitne maske

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas u Preocu Nadicu Jorgić koja besplatno šije zaštitne maske za odbranu od korona virusa i tom prilikom joj se zahvalio na plemenitosti i doprinosu.

Nadica Jorgić iz Preoca šivenjem se bavi u Udruženju poslovnih žena „Avenija“ iz Lapljeg Sela, pa je svoje iskustvo, zbog nedostatka i velike potražnje maski, usmerila na njihovu izradu.

Zaštitne maske šije za članove svoje porodice, komšije, zdravstvene insitucije i sva ona lica u institucijama koja imaju direktan kontakt sa ljudima.

„Prvo sam obezbedila svoju prodicu, svoje prijatelje, komšije i okruženje, jer sam videla koliki je problem sa maskama. Odlučila sam da ih poklanjam, to se pročulo i ja sada radim za zdravstvene ustanove, prodavnice, za sve koje mogu da stignem ja uradim“, kazala je Nadica.

U izradi maski, kako ističe, uključena je cela porodica. „Sin, snaja, suprug crtaju i režu materijal, a ja šijem. Maske su od pamučnog materijala i za višekratnu upotrebu, mogu se prati i dezinfikovati peglom. Za sada materijal imamo. Ostavila sam sve po strani kako bi duže bila pored mašine i sašila više maski. Non-stop dobijam poruke da treba još“, kazala je Nadica Jorgić.

Nju je danas obišao predsedik opštine Gračanica Srđan Popović, kako bi joj se zahvalio na doprinosu, plemenitosti i humanosti koju pokazuje u borbi protiv pojave i širenja korona virusa.

„Prelep je osećaj što u našoj opštini ima ovakvih ljudi koji su humani i koji samoinicijativno žele da pomognu našim meštanima. Morao sam da obiđem gospođu Nadicu i poručim joj da je lokalna samouprava tu za bilo šta da pomogne, za materijal i slično. Drago mi je što sam naišao na skromnu osobu koja ovo radi od srca i koja želi da pomogne nama u ovom teškom vremenu u kojem smo se našli“, kazao je Popović.

Trenutna situacija sa korona virusom je prilika da iskažemo humanost i pomognemo onima kojam je pomoć zaista potrebna, dodao je Popović.

Sledeći primer Nadice Jorgić iz Preoca, maske su počele da šiju još dve članice Avenije. Besplatno maske za naše građane i zdravstvene radnike šiju i Radmila Vasić iz Gračanice i Koviljka Trajković iz Lapljeg Sela.

Izvor: Saopštenje, Tv Most

Comments

Pročitaj još