Haradinaj: Saopštenje Stejt departmenta je garancija koja je bila potrebna Kosovu

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da je saopštenje Stejt departmenta, da ne postoji tajni plan o razmeni teritorija između Kosova i Srbije, najveća garancija potrebna Kosovu da bi napredovalo.

“Većinu svog vremena i energije, dok sam bio premijer, posvetio sam borbi protiv zavere i netačnih glasina koji su jednom rekli da je Amerika za razmenu teritorija, pogrešno ciljajući na naše udaljavanje od našeg istorijskog saveznika, SAD”, naveo je Haradinaj.

Taj plan je verovatno bio za drugim stolovima, ali nikada za stolom pod vođstvom SAD, poručio je Haradinaj u postu na Fejsbuku.

“Večeras se osećam ispunjeno…Naši odnosi sa Amerikom su neraskidivi, neuništivi i trajni. Bela kuća i Vašington su sveti hram naše slobode i nezavisnosti”, poručio je Haradinaj.

Američki Stejt department u saopštenju, koje su potpisali najviši predstavnici SAD zaduženi za Kosovo, navodi da ne postoji tajni plan razmene teritorija između Kosova i Srbije ističući da su takve tvrdnje “špekulacija”.

Želimo da pojasnimo da ne postoji tajni plan razmene teritorija između Kosova i Srbije, kao što neki nagađaju, navodi se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online

Comments