• Početna>
  • Vesti>

Sedma žrtva koronavirusa u Srbiji, ukupno 457 zaraženih

Još jedna žrtva Kovida-19 u Srbiji, ukupno sedam osoba preminulo je od posledica koronavirusa. Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je potvrđeno ukupno 457 slučajeva koronavirusa.
Preminula je osoba koja je bila hospitalizovana u bolnici “Dragiša Mišović”.

Direktorka Instituta “Batut” doktorka Verica Jovanović apelovala je još jednom na građane da ostanu u svojim kućama, posebno stariji sugrađani.

Kraj ove nedelje i sledeća sedmica biće izuzetno teške, očekujemo porast broja umrlih i zaraženih. Potrebno je imati gvozdenu disciplinu, ističe epidemiolog Branislav Tiodorović.

 I radno aktivno stanovništvo mora da vodi računa o sebi, da nosi zaštitnu opremu i dezinfikuje radni prostor, dodaje Tiodorović. 

” Ako uspemo da krivu što više spustimo i da tamo krajem aprila i početkom maja, imamo mogućnost da virus možda to ne može da izdrži. Da mi izdržimo ono što virus neće moći da izdrži, navodi Tiodorović. 

Nama ovog trenutka nije potreban totalni karantin gradova. Ali ako svi ne shvatimo situaciju i ne budemo odgovorni, doći ćemo do toga, kaže Tiodorović. 

Mi smo razmišljali o pojačanim epidemiološkim merama u Beogradu, Nišu i Valjevu. Te mere ne bi bile negativne i dale bi određen doprinos kontroli, ali o tome će se multisektorski razmišljati i biće doneta odluka, poručuje Jovanovićeva.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još