• Početna>
  • Vesti>

Krizni štab Opštine Zvečan apeluje i moli sve građane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih kuća i stanova.

Krizni štab Opštine Zvečan na čelu sa predsednikom Privremenog organa i Kriznog štaba Ivanom Tpodosijevićem, apeluje i moli sve građane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih kuća i stanova.

Krizni štab je doneo odluku koju nam je prosledio i u kojoj doslovce stoji da se zabranjuje svim građanima, bez obzira na godine starosti, kretanje u periodu od 17.00 do 05.00 časova, osim nadležnih organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu.

U saopoštenju stoji da se ograničava rad prodavnica mešovite robe i apoteka u opštini Zvečan na period od 07.00 do 16.00 časova.

Takođe se zahvaljuju svim volonterima koji su svakodnevno na terenu, i nesebično izlaze u susret svim građanima starijim od 65 godina, odnose im na kućne pragove lekove, osnovne životne namirnice i sve što im je neophodno.

Doneta je odluka o zabrani okupljanja više od 5 lica i okupljanja u parkovima i na sportskim terenima.

Krizni štab Opštine Zvečan preporučuje da deca bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova i da redovno prate nastavu.

Opština Zvečan apeluje na sve građane da se strogo pridržavaju propisanih mera i ne izlaze na ulice bez preke potrebe, čak ni u vreme kada je kretanje dozvoljeno, a starija lica i hronični bolesnici se mole da se striktno pridržavaju svih do sada donetih mera, uputstava i preporuka nadležnih organa, te da ne napuštaju svoje domove, da pokažu odgovornost i prema sebi i prema drugima, jer jedino tako mogu da se sačuvaju životi.

Redovno se vrši dezinfekcija ulica i zgrada na teritoriji opštine Zvečan.

Izvor: RKM (saopštenje)

Comments

Pročitaj još