• Početna>
  • Vesti>

SL: Tada je počelo stradanje srpskog naroda koje i danas traje

Danas se navršava 21. godišnjica agresije NATO pakta na našu Srbiju.Srpska lista je izdala saopštenje, podsećajući na besomučno uništavanje naše zemlje mimo odluke Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija kada je stradalo hiljade naših građana među kojima je bilo 79-oro dece .

To je rana koja ostaje duboko urezana u našoj duši. Poražavajuća je činjenica da do danas niko od onih koji su učestvovali u ubijanju jednog naroda na tlu Evrope nije smogao snage da se izvini i zatraži oproštaj.

Na prostoru Kosova i Metohije 24. mart je bio početak stradanja srpskog naroda koje i dan danas traje. Desetine najstrašnijih zločina nad srpskim narodom koji su se dogodili i nakon što je zvanično završena NATO agresija, svoj koren su imali u ovom danu koji je crnom bojom upisan na obrazu slobodnog, demokratskog i pravednog sveta koji nije sprečio besomučno ubijanje civila, uništavanje industrije i infrastrukture u našoj Srbiji.

U želji da gledamo u budućnost a ne u prošlost nastojaćemo da izgradimo nove i bolje odnose sa svim zemljama sveta, pa i sa onima koji su učestvovali u bombardovanju naše zemlje. Kao hrišćani svesni naše svete dužnosti da praštamo i ove godine ćemo ponoviti da nevine žrtve, a posebno stradalu decu ne možemo da oprostimo, kao što ne možemo da zaboravimo zlo koje nam je naneto, u nadi da će oni koji su nas zverski ubijali pronaći hrabrosti i snage da se pokaju i izvine, kaže se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: RKM (saopštenje)

Comments

Pročitaj još