Linta: Niko nema pravo da se ponaša neodgovorno

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta pozvao je danas građane da ostanu kod kuće, da se savesno i odgovorno ponašaju i da u potpunosti slušaju savete stručnjaka.

 “Od ključnog je značaja da jedni prema drugima pokažemo odgovornost i nastojimo da se maksimalno izolujemo, jer je to jedini način da iz borbe sa ovom planetarnom bolešću izađemo kao pobednici”, naveo je Linta u saopštenju Saveza Srba iz regiona, čiji je predsednik.
To treba učiniti, kaže, i zarad opstanka i budućnosti našeg naroda koji je u istoriji prošao više puta kroz stravične golgote, ali nikad nije klonuo duhom i nikad nije prestao da se bori.
“Zbog toga je veoma važno da se u ovom teškom trenutku setimo naših slavnih predaka i da, kao i oni, pokažemo solidarnost, disciplinu, jedinstvo i međsobno poštovanje i razumevanje”, naveo je Linta.
Kaže da građani treba da imaju poverenje u predsednika i Vladu Srbije koji ulažu maskimalne napore i preduzimaju sve potrebne mere u dogovoru sa strukom kako bi se sprečilo dalje širenje korona virusa i izvojevala pobeda nad njim.
Smatra da je potrebno sankcionisati neodgovorne pojedince koji krše mere izolacije i policijskog časa i poručuje da niko nema pravo da se ponaša neodgovorno u ovoj teškoj situaciji.

Izvor: Tanjug

Comments