• Početna>
  • Vesti>

Tači: Nacionalni institut za javno zdravlje i policija dobro i pažljivo rade svoj posao

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas da Nacionalni instititut za javno zdravlje, policija i Kosovske bezbednosne snage dobro upravljaju situacijom izazvanom pandemijom koronavirusa.

Tači je poručio da ipak sada glavnu ulogu igraju građani.

U objavi na Fejsbuku Tači je istakao da Nacionalni institut za javno zdravlje upravlja situacijom i ograničava širenje virusa COVID-19.

Dodaje da policija marljivo radi svoj posao i održava javni red i mir i da su Kosovske bezbednosne snage u stanju spremnosti sa svim svojim medicinskim i logističkim mogućnostima da pomognu u prevazilaženju situacije nastale širenjem koronavirusa.

Prema rečima Tačija, glavnu ulogu sada igraju građani, koje je pozvao da vode računa o higijeni.

“Održavajte fizičku distancu, izlazite iz kuće samo kad je to neophodno. Ovi dani su ključni za ograničavanje širenja COVID-19 i omogućavanje postojećim kapacitetima da se nose sa slučajevima koji su otkriveni”, rekao je Tači.

Kao država, spremni smo i radimo zajedno na povećanju medicinskih kapaciteta, održavanju zaliha hrane i sanitarnih sredstava, preduzimanju akcija i zaštiti radnika i preduzeća, rekao je Tači i poručio da ćemo zajedno prevazići ovaj izazov.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još