• Početna>
  • Vesti>

Opština KM: Pijaca u Kolašinskoj sutra neće biti otvorena

Štab za vanredne situacije Privremeog organa Opštine Kosovska Mitrovica, u cilju suzbijanja pandemije koroa virusa, saopštio je nove mere, među kojima i to da zelena pijaca koja je subotom otvorena u Kolašinskoj ulici, sutra neće raditi. Obaveštavaju građane da sve proizvode mogu naći u maloprodajnim prehrambenim objektima.

Naveli su da su neki vlasnici objekata u Kosovskoj Mitrovici stavili na raspolaganje svoje objekte i smeštajne kapacitete, ukoliko dođe do potrebe da se eventualno oboleli izoluju, a međi njima i Tihomir Marković, vlasnik objekta “North City”.

Zavod za javno zdravlje u saradnji sa JKP”Standard”i Vatrogasnom jedinicom vrši dezinfekciju grada, a danas su dezinfikovane radne prostorije jednog broja firmi, dok će večeras biti dezinfikovani maloprodajni prehrambeni objekti.

Štab za vanredne situacije apeluje na sve građane da se pridržavaju saveta lekara i preporuka Štaba koji je u njihovoj službi 24 sata.

“Imajući u vidu tešku humanitarnu situaciju koja je zadesila čitav svet, pa i nas, ono što nam sada treba jesu solidarnost i jedinstvo u borbi, sada sa virusom, a svih ovih godina sa ostalim nedaćama, jer samo tako možemo pobediti i istrajati” zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Mlečna pijaca u KOsovskoj Mitrovica, arhiva

Comments

Pročitaj još