Nastava na daljinu i u subotu, od ponedeljka i na RTS2

Nastava na daljinu startovala je u utorak i zato je za đake u Srbiji prekosutra radna subota. Osnovci na televizijskom kanalu RTS3 imaju predavanja od 8.00, prema rasporedu koji je dostupan na sajtu RTS-a, u programskoj šemi RTS3 i na sajtu Ministarstva prosvete.

Od ponedeljka, 23. marta, nastava će se održavati radnim danima. Osnovci od 1. do 4. razreda nastavne časove mogu pratiti od 8.00 do 14.45 na televizijskom kanalu RTS 2, a đaci od 5. do 8. razreda nastavu mogu pratiti (takođe od 8.00 časova) na televizijskom kanalu RTS 3.

U poslepodnevnim časovima, od ponedeljka će radnim danima (nakon nastave za osmake) od 15.30 do 20.00 sati biti emitovana predavanja iz opšteobrazovnih predmeta za srednjoškolce.

Ako na neki čas zakasne ili ga propuste, a žele da ga pogledaju na kanalima RTS 2 ili RTS 3, učenici to mogu učiniti u naredna 72 sata.

Sva predavanja su dostupna i na internetu, na sledećim adresama: na sajtu RTS-a, podsajtu (direktan pristup, bez registracije) mojaskola.rtsplaneta.rs i na internet platformi RTS Planeta.

Na platformi RTS Planeta biće dostupni svi emitovani časovi. Tu se mogu naknadno i više puta pregledati, a operateri neće naplaćivati protok i prenos podataka za te sadržaje, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Da biste pristupili nastavnim sadržajima na RTS Planeti preko mobilnog telefona potrebno je da instalirate besplatnu aplikaciju koja je dostupna u Gugl prodavnici (Google play) odnosno App Store.

Sledeći korak je registracija preko Fejsbuk naloga ili imejl adrese.

Kada dođete na RTS Planetu, odmah ćete ugledati odeljak “Moja škola” – nalazi se na naslovnoj strani na vebu i u kategoriji “Moja škola” u glavnom meniju.

Časove na internet platformi RTS Planeta možete pratiti kada želite, gde želite, možete da ih pauzirate, nastavite ili ponovo pogledate.

Na internet portalu RTS- a možete direktno, bez registracije, pristupiti portalu Moja Škola gde iz padajućih menija birate predavanje koje želite da pratite.

Takođe, otvorili smo još jedan podstajt za direktan pristup https://mojaskola.rtsplaneta.rs.
Dodatne informacije o učenju na daljinu roditelji mogu dobiti pozivom na broj telefona 011/7350557.

Comments