“Kultura u doba Korone”

Dom kulture “Gračanica” napravio je program kulturnih sadržaja za period ograničenog kretanja i vanrednog stanja pod nazivom „Kultura u doba Korone“.

Program je počeo u utorak, izložbom „Jesen u Prizrenu“, a sinoć, u sredu, je nastavljen dečijom predstavom „Igra“ u režiji Boška Boškova.

“Ova dva programa uživo smo prenosili preko stranice Doma kulture „Gračanica“ na društvenoj mreži Fejsbuk i njih je pratilo oko 7.000 ljudi” navode iz Doma kulture.

Dom kulture “Gračanica” će svakim radnim danom nuditi različite sadržaje ovim redosledom:

Ponedeljak je dan za muzičke događaje i preporuke, objavljivaćemo koncerte u našoj organizaciji (simfonijski orkestar RTS-a ispred Gračanice, BIG Bend, festival „Medimus“ iz Prizrena…)

Utorak je dan za izložbe i slikarstvo. Trenutno možete pogledati izložbu „Jesen u Prizrenu“, svakog utorka iz fundusa galerije, a urednik i slikari odabraće dela po jednog savremenog slikara Kosova i Metohije.

Sreda je dan za pozorišne predstave, prvenstveno namenjene deci. One će se igrati bez publike ili će iz arhive biti ponuđeni snimci predstava AP „Janićije Popović“ koje su izvedene u Osojanu, Orahovcu, Velikoj Hoči, Kosovskom Pomoravlju…

Četvrtak je bioskopski i filmski dan u Gračanici. Zbog zabrane okupljanja Dom kulture nije u mogućnosti da ponudi premijere filmova ali je u mogućnosti da preporuči jedan od najboljih izbora filmova koje je napravio režiser Milutin Petrović u svojoj knjizi „52 idealna filmska vikenda“.

Petak je dan književnih i tribinskih programa. Planirano je uživo emitovanje književnih časova i tribina. Dom kulture će ponuditi programe posvećene kulturi u getu i uslovima izolacije. Urednici književnih programa preporučiće knjige za čitanje.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još