Zubin Potok: Dovoljno namirnica, problem sa lekovima

Zubin Potok ima dovoljno osnovnih životnih namirnica, kao i drugih prehrambenih proizvoda, izjavio je danas gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović, ističući da im nedostaju lekovi, medicinska zaštitna oprema, a kao jedan od najvećih problema navodi nemogućnost starijih od 65 godina i hroničnih bolesnika da napuste teritoriju Kosova i nabave lekove na recept.

Vulović je za Tanjug naveo da su što se tiče hroničnih bolesnika, kao što su dijabetičari i druge ugrožene grupe, uputili zahtev Vladi Srbije da pomogne da se reši taj problem.

“Već imamo određeno obećanje i nadam se da ćemo u narednim danima i taj problem da rešimo”, kaže on.

Prema njegovim rečima, ono što nedostaje jesu maske i sredstva za dezinfekciju.

“Hronični bolesnici i penzioneri preko 65 godina ne mogu da napuštaju teritoriju Kosova i ne mogu da dobiju lekove na recept. Naša državna apoteka je jako loše snabdevena tako da nam je to jedan od glavnih problema”, istakao je Vulović.

Gradonačelnik kaže da je na teritoriji opštine Zubin Potok snabdevenost osnovnim životnim namirnicama “sasvim u redu” i da imaju dovoljno brašna, ulja, šećera, soli, a ima i voća i povrća.

“Snabdevenost je ista kao i pre pojave virusa korona. Građani ne gomilaju zalihe, a nemaju ni potrebe da to rade zato što su sve prodavnice korektno snabdevene”, kaže Vujović napominjući da su i cene svih proizvoda ostale iste kao i pre virusa.

“Nijedan trgovac, nijedna prodavnica nisu podigli cene, sve je isto kao i pre pojave virusa i zbog toga sam zahvalan svim privrednicima što ne dižu cene i građanima što ne gomilaju zalihe. Ponašamo se u skladu sa preporukama Vlade Srbije”, zaključio je Vulović.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još