• Početna>
  • Vesti>

Rakić: U moru Bahtirijevih laži jedino je istinito da od nas nije dobio odobrenje za gradnju

U moru laži koje je danas na moj račun izneo gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri jedina istina je i ono najvažnije – Opština Severna Mitrovica nikada nije dala odobrenje za izgradnju nasipa na reci Ibar, što je protivzakonito učinjeno sa južne strane prošle nedelje, rekao je za Kosovo Onlajn gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.

Rakić je, odgovarajući na današnje optužbe svog kolege sa druge strane Ibra, rekao da, u želji da se smire tenzije i narod usredsredi na zaštitu od koronavirusa, nije želeo ponovo da se oglašava povodom izgradnje nelegalnog nasipa na reci Ibar, ali je morao da odgovori na, kako je rekao, neistine koje plasira gradonačelnik Južne Mitrovice.

“Želim da obavestim javnost da je izgradnja nelegalnog nasipa, kojim se ometa normalan tok reke Ibar i ugrožavaju obale i utvrde na ovoj reci, protivzakonita te da su opštinski organi istog momenta kada su saznali za nameru, tačnije 1.11. 2019. godine obavestili i nadležno ministarstvo prostornog planiranja. Opštinska inspekcija Severne Mitrovice je zbog svega navedenog 13.3.2020. godine u skladu sa zakonom o izgradnji donela rešenje o hitnoj obustavi nelegalne gradnje i povraćaja u pređašnje stanje korita reke Ibar”, rekao je Rakić.

On ističe da na ovo rešenje, iako je bila u obavezi, nije reagovala opština Južna Mitrovica.

“Opštinski organi Severne Mitrovice, uz asistenciju jedinica iz policijske stanice Severna Mitrovica,  započeli su juče uklanjanje ovog nelegalnog nasipa, i tom prilikom naišli na otpor nekih huligana sa teritorije opštine Južna Mitrovica koji su sprečavali policijske službenike i opštinske organe da sprovode zakon, pri tom ugrožavajući njihovu bezbednost“, rekao je Rakić i dodao da je „ ovakvo ponašanje gradonačelnika Bahtirija apsolutno protivzakonito, ali i nedopustivo posebno imajući u vidu trenutnu situaciju oko pandemije korona virusa“.

„U trenutku kada se čitav svet bori sa pandemijom koronavirusa, ovakve provokacije sa juga su sramne, nerazumne i moraju prestati, jer nam je potreban mir i odgovorno ponašanje“, zaključio je Rakić.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još