• Početna>
  • Vesti>

Odbor za KiM se nada da će se projekat posete dece Republici Srpskoj realizovati, postoje i rezervne opcije

Povodom velikog devetog po redu najmasovnijeg projekta Odbora za Kosovo i Metohiju pod nazivom “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” koji se treba realizovati od 19. do 27. juna, izdato je saopštenje za sve lokalne zajednice, osnovne škole, porodice, decu u Republici Srpskoj i Kosovu i Metohiji..
Kako do realizacije toga projekta ima nešto više od 3 meseca, a sve je usaglašeno, pripremljeno i dogovoreno projekat ostaje po planiranom dogovoru, stoji na početku. U daljem tekstu saopštenja se kaže

“Uputili smo prije ove novonastale situacije sa virusom Korona zahtev i molbu Ministarstvu bezbednosti u Savetu ministara BiH za dozvolu ulaska pod posebnim uslovima i verujemo da će kao i svih proteklih godina odobriti ulazak deci sa Kosoova i Metohije.

Pratićemo situaciju u narednom periodu i poštovati sve potrebno za zdravstvenu bezbednost svih građana. Blagovremeno obavestiti putem medija i dopisima sve u Republici Srpskoj i Kosovu i Metohiji koji su uključeni u ovaj veliki projekat.

Druga opcija ako bude potrebno je prolongiranje projekta za drugu polovinu avgusta, a nadamo se da neće biti potrebno.

Nadamo se da će ova teška situacija brzo proći sa što manje posledica po sve građane Republike Srpske, BiH, Kosova i Metohije i svih obuhvaćenih u svetu.
Mi u Republici Srpskoj, Srbiji, Kosovu i Metohiji moramo poštovati odluke institucija i tako pomoći i zaštiti sami sebe.
Verujemo da ćemo se videti, radovati, veseliti u junu i ovu ružnu i nemilu sutuaciju smatrati prošlošću, ali iz nje zapamtiti i povući životne pouke”, kaže se u saopštenju Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još