Đurić: Minut je do 12 da se spreči krvoproliće

Pomračeni umovi albanskih separatista čak i u ovako teškoj sutuaciji pokušavaju da izazovu sukobe i krvoproliće, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić u telefonskom uključenju u Nacionalni dnevnik televizije Pink povodom vesti da je grupa Albanaca bagerom napala pripadnike KPS Sever srpske nacionalnosti koji su sprečavali pokušaj izgradnje nelegalnog nasipa na Ibru.

„Pokušali su da upadnu u severnu Kosovku Mitrovicu i da sa bagerom napadnu na pripadnike KPS srpske nacionalnosti. Tom prilikom došlo do nasrtaja i napada na okupljene Srbe i na pripadnike KPS srpske nacionalnosti koje je predvodio lično Agim Baktiri jedan od lidera albanskih separatista i čovek blizak aktuelnom režimu u Prištini“, precizirao je Đurić.

On je naglasio da je vam pameti raditi takve stvari.

„I to raditi Srbima, izazivati pogrom i novo krvoproliće, provocirati 17. marta, dakle, na godišnjicu stradanja od pre 16 godina kad je spaljeno više od 1.000 srpskih kuća, 4.000 Srba je proterano, 28 je ubijeno, 35 srpskih crkava i manastira je porušeno“, podsetio je direktor Kancelarije za KiM.

Đurić je konstatovao da na današnji dan Albanci po ISIS-ovskom scenariju pokušavaju da isprpovociraju sukob i krvoproliće na reci Ibar i koriste trenutak sa koronavirusom i epidemijom koja ne zna ni za granice ni za nacionalnost za ostvarivanje svojih suludih i nečovečnih planova i ciljeva.

„Takođe, stvar ne može biti apsurdnija s obzirom na činjenicu da su Srbi prethodnih dana otvorili vrata i za one Albance koji su želeli u srpskim prodavnicama da kupe i brašno, i sećer i ulje i sve drugo čega u srpskim sredinama ima dovoljno. Neki od njih na tu pruženu ruku odgovaraju na sramotan način“, naglasio je Đurić.

On je pozvao međunarodne misije da odmah zauzdaju i Agima Bahtirija i sve druge njegove sledbenike u Prištini koji žele da trenutnu smutnju iskoriste za ostvarivanje svojih političkih ciljeva i poručio da je minut do 12 da se spreči nasilje i krvoproliće.

„Ovo nije trenutak za tako nešto. Ovo je trenutak za sprečavanje problema koji prete svima“, podvukao je direktor Kancelarije za KiM.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još