• Početna>
  • Vesti>

Vlada Kosova uvodi nove mere uključujući i odlaganje isplate kredita

Zamenik premijera Kosova Avdulah Hoti najavio je danas da će kosovska Vlada preduzeti nove mere čija se primena očekuje narednih dana kako bi se Kosovo lakše  suočilo sa trenutnom situcijom zbog epidemije koronavirusa.

Hoti je je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa predstavnicima Privredne komore Kosova, Američkom privrednom komorom Kosova, Kosovskom poslovnom alijansom i ostalim udruženjima, rekao da će nove mere u dogovoru sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem biti prosleđene vladi na usvajanje.

“Dogovorili smo listu mera koje se odnose na uvoz robe na Kosovo, popis državnih rezervi koje će biti ograničene za plasman na tržište i kupovinu u naredna tri meseca. Predloženo je da preduzeća i organizacije odlože izmirivanje finansijkih obaveza i poreza kao i kredita bankama do 30 aprila ove godine. Iste mere odnose se i na odlaganje isplate dugovanja gradjana za komunalne usluge, vodu, struju grejanje, kablovsku televiziju i internet”, naveo je Hoti. 

Hoti je dodao da bi građani trebalo da budu oprezni, da ne paniče i pridržavaju se smernica vlade i Ministarstva zdravlja zbog novonastale situacije izazvane koronavirusom.

Izvor: Kosovo Onlajn

Comments

Pročitaj još