• Početna>
  • Vesti>

Večeras obraćanje predsednika Vučića posle niza sastanaka

U Srbiji tokom noći nije bilo novih uzoraka za testiranje na koronavirus, saopštilo je jutros Ministarstvo zdravlja. Prema poslednjim podacima zaraženo je 46 osoba. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti u 20 sati, nakon niza sastanaka koje će imati tokom dana.

Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić sastali su se sa predstavnicima Ministarstva odbrane, Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutrašnjih poslova, bezbednosnih službi, gradske uprave Grada Beograda i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv koronavirusa.

Predsednik Vučić predsedavaće večeras u 19 časova u Palati “Srbija” sastankom kriznih štabova za sprečavanje mogućih štetnih posledica izavanih koronavirusom. Prethodno će se sastati sa patrijarhom srpskim Irinejom.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio da ne treba da iznenadi bilo koja odluka predsednika Vučića, bilo da je reč o vanrednom stanju ili o upotrebi vojske u civilne svrhe.

Zbog ugrožene bezbednosti građana, ministar odbrane uputio pismeni zahtev predsedniku Aleksandru Vučiću o uvođenju vanrednog stanja.

Posle objavljene informacije da bi u Srbiji moglo da bude proglašeno vanredno stanje zbog koronavirusa, Vučić je napisao: Predaja nikada nije i neće biti opcija za Srbiju. Borićemo se i pobedićemo – napisao je predsednik Srbije.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još